Onze voorliefde voor honden begon in april 2011 met de komst van ‘Knox’, een zwarte Labrador pup van 8 weken. De ‘Labrador Retriever’, is als hondenras bestemd om het wild ‘na het schot’ te apporteren. In Engeland wordt ook wel de term ‘gundog’ of ‘peg dog’ gebruikt.
Alleen apporteert een pup niet zomaar na het schot en was er dus met ‘Knox’ nog heel wat werk aan de winkel…
Twee jaar lang, iedere dag, door weer en wind, trainde ik met Knox. Ik liet mij inspireren door gereputeerde hondentrainers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland en de VS. Het lukte me maar niet om van Knox een degelijke apporteerhond te maken. Een trainer uit Frankrijk op wie ik beroep deed omdat ik geen raad meer wist, zei dat er met Knox niets aan te vangen viel…
Maar opgeven was voor mij geen optie, ik had een doel en moest dat bereiken!

Later bleek dat ‘geduld’ en ‘doorzetting’, de sleutels zijn tot een succesvolle hondentraining. De ‘G’ van geduld en de ‘D’ van doorzetting, zijn niet voor niets de eerste letters van ‘Gun en Dogs’😉 .
Zoals steeds wordt inzet en doorzetting vroeg of later beloond!
‘Knox’ succesvol zien werken en apporteren op de jacht, na 2 à 3 jaar training, plus het spontaan en onverwacht complimenten ontvangen van ervaren hondenbegeleiders gaven mij een onbeschrijfbare hoeveelheid voldoening, trots en dankbaarheid. Kortom het was het allemaal waard geweest en ik had mijn nieuwe passie gevonden!

In 2020 verhuisden wij naar Lozer, een klein landelijk gelegen gehuchtje, aan de voet van de Vlaamse Ardennen.
We besloten ons landgoed ‘Knox Farm’ te noemen, als herdenking aan Knox die ons intussen verlaten had. Datzelfde jaar mochten wij twee nieuwe Labrodors; Knoxie, een dochter van Knox en Nessie, uit Engeland, verwelkomen.
Deze twee pups gaven mij de ambitie om mijn kennis verder te verdiepen en mijn ervaring te delen met andere hondenliefhebbers. Als resultaat behaalde ik op 15 maart 2021 mijn diploma als professioneel hondentrainer.

Mijn doel als hondentrainer is om u te helpen en u te coachen bij de opvoeding en het trainen van uw hond. Dit allemaal in een amicale en non-competitieve sfeer, m.a.w. ieder op zijn eigen ritme maar wel resultaat gericht.

Met “Knox Farm Gundogs”  was het initieel de bedoeling om te focussen op de basistraining en het apporteerwerk van Retriever-honden maar op vraag van vele hondenbaasjes adviseren en helpen wij u ook graag voor allerhande gedragsproblemen of moeilijkheden bij het opvoeden van uw hond.

Kortom wat het probleem ook is, u een positief resultaat zien boeken met je hond is waarvoor we het doen en wat ons de voldoening geeft in onze passie!

Met vriendelijke groeten,
Morgane, Strudel, Knoxie, Nessie & Tanguy